La cumpăna dintre ani, Restaurantul Vesuvius vă întâmpină cu o cină mediteraniană la poalele Tâmpei.
RSVP: (0730) 190.403
8 Martie 2016 – „You Are so Beautiful” – la Vesuvius Restaurant & Lounge
Arată-i că este specială, arată-i cât de mult o prețuiești. Dăruiește-i ziua de 8 Martie la Vesuvius Restaurant & Lounge. Veți avea parte de o seară rafinată cu Piano Bar, Candy Bar, DJ, precum și de un meniu special. În plus, muzică live cu tema „You Are so Beautiful” Marți, 8 Martie ora 20.00 Contact: 0732950227 Rezervările se primesc până… Read more →
Pizza, o istorie delicioasă
Piza este preparatul care definește cel mai ușor cultura culinară italiană: simplă prin excelență, ea oferă însă un număr practic nelimitat de gusturi, texturi și arome. Complexitatea ei derivă chiar din ușurința cu care poate lua o multitudine de forme, pentru a mulțumi un număr deloc neglijabil de papile gustative. Cel mai probabil strămoșul pizza a fost focaccia, o pâine… Read more →
Busuiocul și Sosul Pesto
Busuiocul este folosit atât pentru calitățile sale vindecătore, cât și pentru calitățile sale gustative. Este folosit în tratamentul bronșitei, afecțiunilor gastrointestinale, febrei, durerilor de stomac, fiind însă și un excelent stimulator al poftei de mâncare. Diferitele varietăți de busuioc au arome diferite datorită faptului că planta conține un număr variabil de uleiuri esențiale volatile, care se evaporă sau se distrug ușor… Read more →
Roșile San Marzano
Dacă rețeta cere roșii San Marzano, motivul este foarte simplu și incredibil de gustos: la poalele vulcanului Vesuvius solul este extrem de bogat în nutrienți, iar roșiile crescute aici profită din plin de substanțele nutritive din solul hrănit chiar de către vulcanul care domină peisajul. Roșiile San Marzano sunt roșii lunguiețe, cărnoase, iar aciditatea lor scăzută precum și aroma lor… Read more →
Uleiul de Măsline Extra Virgin
Măslinul, cu o uimitoare varietate care cuprinde mai mult de 700 de soiuri, este cultivat pentru uleiul său în zona Mediterană încă din anul 3000 Î.HR. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale care sunt extrase din semințe, uleiul de măsline este produs folosindu-se o presă hidraulică, sau chiar centrifuge moderne, astfel încât poate fi considerat suc din fructe mai degrabă… Read more →